Zdravstveni dom

Nevrit d.o.o.

prof. dr. Miro DENIŠLIČ, dr. med.

  • Področje in/ali specializacijaSpecialist nevrologije
Dodatne informacijeKlicanje in navigacija

Gumba kontaktna številka in navigacija sta aktivna. Lahko ju kliknete brez skrbi, saj vam bo sistem ponudil klic še preden bo le-ta izveden (na mobilniku) ali odprl zemljevid z lokacijo ordinacije (Google maps). Če ima zasebna ambulanta objavljeno spletno stran boste na uradni strani lahko poiskali dodatne informacije. Podatki na portalu Moj zdravstveni dom so načeloma ažurni vendar lahko pride do sprememb. Spremembo lahko sporočite tako, da kontaktirate zasebno ordinacijo in jih obvestite o podatkih na portalu Moj zdravstveni dom.

Za točen delovni čas obiščite uradno spletno stran ordinacije ali pokličite kontaktno številko ordinacije.

Pondop: 8:00-13:30 pop: 15:30-19:00
Tordop: 08:00-13:30 pop: 15:30-19:00
Sredop: 08:00-13:30 pop: 15:30-19:00
Čet8:00-13:30
Pet8:00-11:00
SobZaprto
NedZaprto

Nevromišična elektromiografija (EMG)

Elektromiografija (EMG) je pomembna nevrofiziološka preiskovalna metoda, namenjena za prepoznavanje prizadetosti perifernega živčevja in mišic.

Okvare živcev in bolezni mišic

Preiskavo opravimo pri različnih okvarah živcev in mišičnih boleznih. Najpogostejši simptomi so bolečine in mravljinčenje v zgornjih ali spodnjih okončinah. EMG priporočamo tudi po različnih poškodbah okončin (zlomih, udarninah, urezninah).

Mravljinčenje v prstih in bolečine v roki

Osebni zdravniki bolnike najpogosteje napotijo na preiskavo zaradi mravljinčenja v prstih ali bolečine v roki. Do mravljinčenja prihaja ponoči, zaradi česar se bolniki pogosto zbujajo. Tegobe omilijo s spreminjanjem položaja roke med ležanjem, stresanjem roke, premikanjem prstov ,…

Pri bolnikih nastopijo težave pri opravljanju drobnih opravil, kot so šivanje, zapenjanje gumbov in podobno. Mravljinci se pojavijo največkrat v prvih treh prstih.

Vzrok zanje so ponavljajoče se obremenitve roke pri različnih opravilih, kot so dvigovanje predmetov za blagajno in na tekočem traku, frizerskih delih, ročni molži, pisanju na računalnik ali zidarskih delih. Zaradi dvigovanja dojenčka lahko pride do utesnitve tudi pri mladih mamicah. Pri začetnih in blagih EMG-spremembah priporočamo nočno uporabo opornice za zapestje in dlan, pogosto pa je potrebna kirurška sprostitev živca v zapestju.

Bolečine v križu

EMG-preiskavo je priporočljivo opraviti tudi pri bolečinah v križu, ki izžarevajo v nogo. Preiskavo opravljamo tudi pri bolnikih, ki tožijo zaradi mravljincev v stopalih in mečih.

Oddajte prvi komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja